Njoftime/News

09/04/2016


Dëllënja – destinacioni turistik natyror i të ardhmes.Rrethuar nga një hapësirë e pamatë uji e shkurresh, pylli e dunash ranore, që janë edhe pjesë e zonave të mbrojtura, trekëndëshi i fshatrave Poro-Delisuf-Dëllënjë mund të të ofrojnë gjatë të gjithë vitit bukuri që rrallë mund t’i hasësh diku tjetër. E çuditshme se si kjo zonë është kaq e panjohur me një potencial të tillë natyror dhe vetëm dhjetë kilometra larg nga rruga kombëtare. Djemtë e fshatit kanë bërë përpjekjet e para për të ndërtuar njësi të vogla turistike, ndonjë restorant të thjeshtë a bar buzë deti tek-tuk, dikush ka hedhur themelet e ka ndërtuar hotelet e parë, por të gjithë pohojnë se është ende herët për të pritur masivisht turistë. Plazhi në verë popullohet kryesisht me banorët e tij, që tashmë jetojnë jashtë Shqipërisë e që verës .09/03/2016


Deti Adriatik vazhdon të gllabërojë rreth vetes toka në zonën e Plazhit poros të rrethit të Vlores. Janë banoret zones ata që ndjejnë ndryshimin dita ditës , dhe shprehin shqetësimin e rrezikut të fshirjes së rërës kurative, më të çmuarën e plazhit pish poros.
Banorët thonë se e vetmja gjë që po i mbetet kësaj zone është ajri i pastër, pasi bregdeti i plazhit pish poros po përpiet nga Deti Adriatik .
Për banoret e zonës ky fenomen natyror mund të menaxhohet.
Fenomeni i përparimit të detit drejt tokës ka nisur pas viteve 90 duke fshirë nga harta çdo gjurmë nga plazhi i dikurshëm i pish poros. Edhe pse sezoni veror do kohë të mbërrijë, Bashkia duhet të ndërhyjë për të parandaluar rrezikun e mëtejshëm të bregdetit të pish poros.
…..<


 

 

09/09/2015


Si cdo vite ne Poro Vlore u festua festa e krijimit te cetes se myzeqese , Morren pjese veterane te luftes Nacional-clirimtare dhe banore te fshatrave Delisuf dellenje bishan Novosele dhe te ftuar tjere nga bashkia Vlore… …..<


 

 

09/09/2015


Policia e Vlorës ka asgjësuar me djegie 576 rrënjë bimë narkotike të llojit kanabis sativa në disa fshatra të Vlorës. Konkretisht, bimët narkotike janë gjetur dhe asgjësuar në Bishan-Poro-Dëllenjë shpallet ne kerkim roja dhe kultivusit. …..<


 

02/05/2015


Eshte ne perfundim shtrimi rruges Ure mifolit – bishan-Poro-delisuf-Dellenje rruga do te jete perfunduar brenda sezonit te veres 2015 …..<


 

02/02/2015


Permbyten fshatrat ferme-fitore ,bishan,Novosele (VLORE) Si asnjehere vjosa del nga shtrati duke vene ne rrezik edhe fshatin poro …..SHIKO Fotot ..<—


 

20/01/2015


Rishikohet Harta e zonave të mbrojtura. Punuar nga Drejtoria e Pyjeve në Agjencinë Kombëtare të Mjedisit ku vendos qe zona Pish Poro (VLORE) eshte zone e mbrojtur…..SHIKO HARTEN ..<—


 

01/01/2015


Mbaroi ndertimi shkolles 9 vjecare Loni Mone Poro Vlore  investuar nga Ambasada italiane ….